preskoči na sadržaj
vijesti

Pješačenjem do Starog grada Kršana obilježili smo Međunarodni dan pješačenja

      Gotovo dvije stotine učenike naše škole u pratnji učiteljica i učitelja krenulo je jučer, 16. listopada za učiteljem geografije Elvisom Vickićem. Putem koji broji nešto više od 4 kilometra pratilo nas je sunčano vrijeme kao stvoreno za ugodno pješačenje prekrasnim krajem. Okupani jutarnjom rosom i prvim zrakama jesenjeg sunca uživali smo u svakom koraku koji nas je vodio do srednjovjekovnog kaštela Staroga grada. Nakon prolaska kroz sela Čambarelići, Lazarići, Veljaki i Sošići zašli smo u duboku šumu. Uskom stazicom probijali smo se do cilja. Učenici starijih razreda pomagali su nam usmjeravajući nas na raskršćima, a uskoro nas je dočekao i maleni proplanak.

       Nakratko smo odmorili i napunili baterije za naše „osvajanje“ Starog grada. Nakon svega nekoliko minuta stigli smo do odredišta. Ugledali smo crkvu sv. Antuna i s olakšanjem usporili. Veselo smo se raštrkali prostranim Kaštelom, a nakon toga podijelili u grupe i započeli obilazak grada koji na svakom koraku odiše bogatom poviješću, ali istovremeno svjedoči i o prolaznosti vremena… Dalibor Švić, Eva Melegi Matković i  Marina Rade, učitelj i učiteljice povijesti zajedno s Paolom Peršić, apsolventicom hrvatskoga jezika i povijesti umjetnosti održali su učenicima predavanja te ih upoznali s kulturom, arhitekturom i brojnim društvenim previranjima tijekom povijesti ovog očaravajućeg gradića. Stariji su se učenici imali priliku uspeti stepenicama na vrh starogradske kule s koje se pruža nezaboravan pogled. Gledajući u daljinu, prožeti mirom i diveći se ljepotama koje nas okružuju postajemo svjesni koliko smo sretni što smo rođeni, ili nas je životni put doveo, u ovaj prekrasni kutak svemira...

    Nakon upoznavanja učenika s crticama iz kršanske prošlosti, učenici mlađih razreda autobusima su krenuli svojim kućama, dok su učenici starijih razreda prepuni dojmova i ispunjeni nekom novom energijom krenuli pješice u Potpićan.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2017. 11:18

Obavijest za danas, 17. listopada

Danas, u utorak 17. 10., neće se održati zadnji sat nastave. Učenici od 5. do 8. razreda kreću autobusom u 13:15.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2017. 09:46

Obavijest

MEĐUNARODNI DAN PJEŠAČENJA

(15. 10.)–OBILJEŽAVAMO U PONEDJELJAK 16. 10. 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2017. 09:23

Dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo posjetom Čepiću

      Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje u utorak 10 listopada  učenici mlađih razreda matične i područnih škola posjetili  su farmu BioAdria, siranu Zlata i salon poljoprivrednih strojeva Entrada u Čepiću. 

     Prepuna farma goveda dojmila se našim učenicima koji su pozorno pratili proces mužnje i hranjenja krava, a imali su i privilegiju prisustvovati  dolasku na svijet još jednog telčića.  Sa čizmama na nogama naši su mališani veselo  gacali po stajskom blatu. O kravama koje inače vidimo samo na paši u prolazu kroz Čepić Polje govorili su nam djelatnici farme Suzana i Marin. Nakon skakutanja po balama sijena, vozili smo se plodnim livadama na kojima se nekad davno prostiralo Čepićko jezero.

       Na cesti koja vodi prema Kožljaku smjestila se poznata sirana Zlata koju vodi složna obitelj Šahdanović. Ponosni smo da u našoj blizini postoje vrlo uspješni proizvođači sira. Osim što su proglašeni najboljim OPG-ovcima u Hrvatskoj, mogu se pohvaliti i nedavnom medaljom za najbolji sir na sajmu sira u Savičenti.  Ljubazno su nas primili, počastili različitim vrstama sira, sokovima i slatkišima. Imali smo priliku i kupiti  sireve koji su nam se najviše sviđali. Znatiželjni učenici postavljali su mnoga pitanja. Otkrili su nam kako im je velika želja otvoriti agroturizam s kušaonicom sira, a mi im od srca želimo da im se planovi ostvare.

      U nastavku našeg obilaska Čepićem, ugledali smo poslovno-prodajni centar Entrada, a znatiželjni kakvi jesmo, zamolili smo gospodina Kristijana Kontuša da nam otkrije što se to krije u tako velikim halama. Obišli smo salon  poljoprivrednih strojeva i trgovinu dijelova.  Ovog puta nismo ništa kupili, ali smo sa sobom ponijeli prospekte proizvoda koji će njihove roditelje zasigurno zanimati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2017. 09:44

U gostima na Radio Labinu

    Na valovima Radio Labina, ove nedjelje 8. listopada, mogli ste slušati domoće besede naših učenika koje je  gospodin Josip Pino Knapić pozvao u svoju emisiju Užonci našega kraja. Hana Depikolozvane, Dora Močinić i Paolo Fonović, osmaši, zajedno s Karlom Ilićem i Matijom Brenkom, učenicima iz PŠ Sv. Katarina, bili su gosti ove popularne emisije. Učenici su čitali svoje nagrađene  literarne radove, odgovarali na razna pitanja o doživljajima u školi i obitelji. Početna trema zbog emitiranja uživo za čas je nestala, a zamijenio ju je ugodan razgovor s gospodinom Pinom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 10. 2017. 14:23

Poznati enigmatičar predstavio našim učenicima logičke zagonetke

     U petak 6. listopada imali smo čast ugostiti trostrukog prvaka Hrvatske u sastavljanju zagonetki, dvostrukog prvaka u rješavanju zagonetki, dobitnika Fallerove nagrade za novu zagonetku, osobu koja je 2011. u Mađarskoj osvojila 1. mjesto na međunarodnom prvenstvu u rješavanju križaljki,  člana i bivšeg predsjednika Svjetske enigmatske federacije, natjecatelja  četiriju HTV-ovih kvizova i RTL-ove emisije „Superljudi“, enigmatičara  kojemu je od 1971. do danas objavljeno preko 8 000 radova…ako već niste odgonetnuli-riječ je Valteru Kvaliću.

     Gospodin Valter ljubazno se odazvao našem pozivu i učenicima 4. i 5. razreda održao enigmatsku radionicu. Učenici su s velikim interesom pratili njegovo zanimljivo izlaganje u kojem im je detaljno objasnio korake rješavanja  različitih logičkih zagonetki kao što su većini poznate-anagrami i sudoku, ali i one manje poznate poput kakuro. Gospodin Valter je na kraju našeg ugodnog edukativnog druženja poklonio svakom učeniku primjerak časopisa za logičke zagonetke pod nazivom Logo.  Školski sat protekao nam je za čas, a gospodina Valtera ispratili smo sa željom da nas ponovno posjeti te da i s ostalim učenicima podijeli svoje zavidno umijeće sastavljanja i rješavanja  zagonetki.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2017. 13:19

"Paunaš" razveselio naše mališane

     Petak rano ujutro. Učenici se okupiše pred pozornicom na kojoj ih je dočekala  prava kazališna poslastica u izvedbi popularnog MAK Teatra.  U predstavi pod naslovom Paunaš, odigranoj prema istoimenoj zbirci priča poznatog  književnika Tita Bilopavlovića, pratili smo priču o raznim dogodovštinama nestašnog, ali dobronamjernog dječaka Ivana koji se iz grada preselio na selo.

      Okosnicu priče predstavlja Ivanov složen odnos s vršnjacima i praćka koja će na kraju dovesti do tužnog svršetka ove dirljive priče. Predstava je popraćena igrom, glazbom, mađioničarskim trikovima i prekrasnim golubovima paunašima pa stoga ne čudi da su učenici s velikim zanimanjem pratili što se događa na pozornici, a sa sobom su ponijeli trajnu poruku o važnosti skrbi i ljubavi prema svim živim bićima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2017. 10:06

Obilježen Svjetski dan učitelja

       Dana 5. listopada 2017. godine, Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan obilježila je Svjetski dan učitelja, na drugačiji način od do sada uvriježenih. Naime, stručna suradnica psihologinja Dubravka Ujčić Lukšić pozvala je u školsku knjižnicu pet dama, pet učiteljica različitih profila koje rade na svim razinama obrazovne vertikale, te pripremila pitanja za iscrpan razgovor o različitim zanimljivim segmentima učiteljskog zvanja koji su izabrale i  koji je na neki način utkan u njihovo iskustvo, vrijednosti i ličnost.

          

Gošće u programu bile su:

  • Željka Fonović, učiteljica razredne nastave u mirovini
  • Teodora Fonović Cvijanović, docentica na Odsjeku kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
  • Jasmina Vretenar Zulijani, učiteljica razredne nastave u PŠ Pićan
  • Tea Peloza, učiteljica hrvatskog jezika i književnosti iz Srednje škole Buzet te
  • Margareta Gumilar, učiteljica fizike i strojarske grupe predmeta iz Srednje škole Buzet.

            Programu su bili nazočni učenici osmih razreda, a poveznica između osmaša i naših gošći bile su već iskusne voditeljice Ana Švić i Hana Depikolozvane. Program su glazbenim izvedbama uveličali, na gitari Erin Pamić, 7.r. i na harmonici Jakov Juran, 8.r.

            Dakle, da vam kažemo što smo sve naučili? Dakle…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2017. 08:27

Obavijest učenicima o prijevozu za danas, 6.10.

Obavještavaju se učenici i roditelji da će danas, u petak 6.10., autobusi iz Potpićna umjesto u 14:05 krenuti u 13:15.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2017. 12:52

Obavijest učenicima od 1. do 4. r. za petak, 6.10.

Sutra, u petak, 6. 10, učenici područnih škola dolaze uobičajenim školskim prijevozom u matičnu školu.

Autobus u povratku kreće za sve učenike od 1.do 4. razreda u 12:15.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2017. 08:39

Gljivarski izlet učenika produženog boravka

       Proteklog su tjedna učenici produženog boravka kao i inače bili veoma aktivni i vrijedni. S učiteljicom Majom i učiteljicom engleskog jezika, Antonjetom Troskot, vrsnom gljivaricom, uputili su se u obližnju šumu.

       Više o njihovoj uspješnoj berbi i izložbi gljiva možete doznati u rubrici produženog boravka.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2017. 10:12

Kreće Zumba i u Potpićnu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2017. 09:41

Obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba

            U petak 29. rujna, grupa učenika viših razreda posjetila je Dnevni centar za starije osobe na Marcilnici u pratnji ravnateljice, školske pedagoginje i knjižničarke. Ovaj se posjet već nekoliko uzastopnih godina obilježava povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba-1. listopada.

          Lijep, sunčan dan pogodovao je našem susretu. Kako bi naše „stare prijatelje“ razveselili, sa sobom smo ponijeli muzičke instrumente- harmoniku i gitaru znajući da će štićenike Centra pjesma i glazba razveseliti. Naravno, nismo zaboravili na poklon. Ove smo godine, umjesto voća, poklonili  kutiju zdravih kolača. Svi su se učenici viših razreda nesebično uključili i svojim prilogom sudjelovali u poklonu.

O tome kako je proteklo naše ugodno i veselo druženje možete saznati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2017. 11:00

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O PRIJEVOZU UČENIKA PUTNIKA NA ODLASKU IZ ŠKOLE DANAS, 28. 9. 2017. (četvrtak)

Obavještavaju se učenici putnici  i njihovi roditelji da će zbog kvara na autobusu koji prevozi učenike OD 1. DO 4. RAZREDA na relaciji (Lazarići-Veljaki-Ćambarelići-Vodogradnja-Zajci-Švići-Floričići-Tupjlak- Gol. Dol) umjesto u 12:25 krenuti u 12:45 iz Potpićna.

Autobus koji prevozi učenike od 5. do 8 u 14:10  će prevesti svu djecu kućama pa će učenici kasniti kućama oko pola sata.

Autobus koji polazi iz Potpićna u 12:10 (za mlađe razrede) kreće uobičajeno.

                                                                                                                                                         Ravnateljica:                                                                                                          

mr.sc. Nada Peršić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2017. 12:08

Sigurnost je najvažnija!

         Prvašićima u matičnoj i područnim školama Pićan i Sv. Katarina danas je na nastavi bilo veoma zanimljivo i živahno. Posjetili su ih policijski službenici  te im održali predavanje na temu sigurnosti u prometu. Nakon predavanja uslijedila je bujica pitanja, a svakom učeniku uručena je i svjetleća kabanica koja će im za vrijeme mnogobrojnih  kišnih dana poslužiti kako bi još sigurnije prelazili cestu na putu do škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 9. 2017. 12:24

Obavijest za četvrtak, 14. rujna

Roditeljski sastanak za roditelje učenika od 1. do 4. razreda naše Škole održat će se u četvrtak, 14.rujna 2017., u MŠ Potpićan.

Za učenike 1. razreda:

  • 17:00-17:30- predavanje pedagoginje Nade Švraka

Za učenike od 1.do 4. razreda:

  • 17:30-17:45- predavanje učiteljice matematike Ive Jelenić Bačić  s temom e-Dnevnika
  • 17:45-učiteljice razredne nastave predstavit će prijedlog Kurikuluma
  • nakon prijedloga Kurikuluma sastanak će se nastaviti s razrednicima

Veselimo se susretusmiley

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2017. 12:55

Uspješno smo obilježili Hrvatski olimpijski dan

      Povodom Hrvatskog olimpijskog dana i ove su godine školsko igralište ispunile bijele majice učenika od 1. do 8. razreda. Pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture, Ljubomira Vilića, u petak 8. rujna, mlađi razredi matične škole odmjerili su snage  u štafetnim igrama, odbojci i nogometu, a stariji u odbojci, nogometu i košarci. Kao i obično, na školskom igralištu vladalo je odlično raspoloženje, fair play i ugodno druženje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2017. 13:46

Obavijest za ponedjeljak, 11. rujna

Od ponedjeljka, 11. rujna, autobus u jutarnjem prijevozu umjesto u 7:15 iz Dolina kreće u 7:10 pa učenici na toj relaciji moraju na svim autobusnim stanicama čekati autobus 5 min ranije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2017. 12:52

Vesela dobrodošlica prvašićima!

U matičnoj i područnim školama Sv. Katarina i Pićan veselo i živo dočekali smo učenike prvog razreda koji su u ponedjeljak po prvi puta sjeli u školske klupe. Nakon toplih riječi  dobrodošlice koje im je uputila ravnateljica škole Nada Peršić, stariji učenici razredne nastave priredili su im pregršt pjesmica i igrokaza, plesalo se, sviralo, a prvašiću Novaku otpjevali smo svi zajedno i rođendansku pjesmicu .

 

Dragi učenici prvih razreda, želimo vam mnogo veselih, radosnih i uspješnih dana u našoj školi!smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2017. 09:11

Kreativno ljeto naših učenika

       Nova školska godina je pred nama, a još jednu, ispunjenu različitim kreativnim aktivnostima, ostavili smo u ugodnom sjećanu. Jedna od takvih aktivnosti vezana je uz ljeto i naše učenike.  Naime,  učenici razredne nastave matične i područne škole Tupljak, potaknuti svojim učiteljicama (Jadranka Ferboković, Vesna Atanasković, Nadija Marušić i Gordana Fable),  bili su likovno i literarno nadahnuti  pa su na satovima likovne kulture stvarali i na temu More i snovi čime su sudjelovali na natječaju pod nazivom LegendArt ovogodišnjeg LegendFesta u Pićnu. Kreativni i vizualno veoma dojmljivi radovi bili su izloženi  u pićanskoj galeriji 29. i 30. srpnja. Među nagrađenim radovima našla su se čak tri rada naše škole.  Radovi Sofije Močinić (3.r.), pod mentorstvom učiteljice Vesne Atanasković i Une Drndić (4.r.), pod mentorstvom učiteljice Nadije Marušić, nagrađeni su u kategoriji likovnih radova, dok je rad Ivana Valkovića, učenika 4.r., pod mentorstvom učiteljice Gordane Fable, nagrađen  u kategoriji literarnih radova.

         Duhovite i veoma zanimljive stihove našeg Ivana   pod naslovom  More va Pićne možete pročitati pod opširnije. Preporučamo vam da to svakako i učinite.smiley

Čestitke učenicima i njihovim mentoricama na uloženom trudu te im želimo mnogo kreativnih trenutaka i u ovoj školskoj godini!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 9. 2017. 12:13

Obavijest o uvođenju e-Dnevnika

      S početkom ove školske godine naša škola nalazi se u sustavu e-Dnevnika. e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne evidencije u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

       e-Dnevnik za učenike i roditelje  je web aplikacija koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka, bilješki te rasporeda pisanih zadaća koje su njihovi nastavnici upisali u e-Dnevnik sustav.

      Učenici se u aplikaciju prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom (npr. pero.peric@skole.hr) iz sustava AAI@Edu.hr. Elektronički identitet dobivaju u školi od administratora imenika.

       Roditelji se u aplikaciju mogu prijaviti isključivo putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica uz uvjet da je u e-Dnevnik unesen OIB roditelja. Putem ove aplikacije roditeljima je omogućen uvid u podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik.

Više informacija o e-Dnevniku možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 9. 2017. 12:16

Dobro došli!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 8. 2017. 12:55

Ljetna škola matematike

         Naše učenice Ana Švić, Nikol Vozila i Dora Močinić sudjeluju na Ljetnoj školi matematike koja se ovih dana po prvi puta održava u Roču kao projekt Matematičkog društva "Istra". U sklopu Ljetne škole posjetili su Aleju Glagoljaša, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci i Astronomski centar u Rijeci te sudjelovale na brojnim predavanjima i radionicama.

        Djevojčice kažu kako su im predavanja bila veoma zanimljiva. Ističu kako su proširile svoje znanje iz matematike koje će im koristiti u daljnjem školovanju. Stekle su nova prijateljstva i odlično se zabavile te kažu kako bi voljele da je sve malo duže potrajalo.smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 8. 2017. 15:13
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Najavljujemo

Upisi u srednje školeKorisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju