preskoči na sadržaj
vijesti

Sofija Močinić među 10% naboljih u Hrvatskoj na Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica"

   Čestitke Sofiji Močinić, učenici uskoro šestog razreda, na uspjehu na Međunarodnom matematičkom natjecanju "Klokan bez granica" održanom 10. lipnja u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.  Sofija se natjecala u kategoriji Ecolier za učenike četvrtih i petih razreda. Postignutim rezultatom našla se među 10% najuspješnijih u Hrvatskoj koji će biti nagrađeni.

Pohvale učiteljici matematike, Ivi Jelenić Bačić, na mentorstvu i uspješnoj koordinaciji natjecanja u našoj školi. Podsjetimo, međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 7. 2021. 10:34

Damjan Ivančić sudjelovao u projektu “Glas za prijatelja “

     “Zapamti da ne postoji takva stvar kao mali čin dobrote. Svaki čin stvara talasanje bez logičkog kraja, riječi su likovnog umjetnika Scotta Adamsa  koje nas mogu podsjetiti kako dobra djela uvijek imaju svoj odjek, utječu na druge, mogu im pomoći i potaknuti na pozitivne promjene u njihovim životima. Veoma smo sretni  što u našoj školi imamo mnogo učenika koji su toga svjesni i čine dobro…

 

  Ponosni smo što je jedna od takvih osoba Damjan Ivančić, učenik 7. razreda, koji je tijekom mjeseca svibnja i lipnja sudjelovao u  projektu “Glas za prijatelja”. Projekt je provodila Udruga slijepih Istarske županije, započeo je u jesen 2019., ali je epidemiološka situacija produljila njegovo trajanje te je on službeno okončan 30. lipnja ove godine. Projekt je podrazumijevao snimanje zvučnih lektira koje će moći koristiti slijepa i slabovidna djeca.  Sudjelovalo je ukupno šest škola  Istarske županije, pet osnovnih i jedna srednja, a snimljeno je 13 književnih djela. Zahvaljujući Damjanovoj volji i vremenu koje je odvojio za čitanje i snimanje, tiskano izdanje književnog djela “Trojica u trnju” Pavla Pavličića od sada postoji i u audio izdanju. Bravo, Damjane!

Više pojedinosti o projektu “Glas za prijatelja” možete saznati u prilogu TV Nove. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 7. 2021. 12:53

Anabel, Lara, Ivana, Paola i Ivona na Maloj glagoljskoj akademiji "Juri Žakan" u Roču

   Dok se još uvijek sliježu dojmovi naših učenica nakon boravka u Roču, red je da u nekoliko rečenica dočaramo vrijeme provedeno u tom pitoresknom mjestašcu koje je zahvaljujući glagoljici i njezinoj bogatoj ostavštini pružilo našim učenicama nezaboravno iskustvo. 

   Lara Licul, Anabel Stojšić, Ivona Baćac, Paola Maras i Ivana Stojšić u pratnji školske knjižničarke, Marine Rade, od ponedjeljka 28. lipnja do četvrtka 1. srpnja sudjelovale su na 28. sazivu Male glagoljske akademije “Juri Žakan” u Roču, a tema ovogodišnjeg saziva bila je “Glagoljica okom radoznalog djeteta”. Naše su učenice sudjelovale u literano-scenskoj radionici tijekom koje su, pored zanimljivih literarnih aktivnosti upoznavanja s glagoljicom, zajedno s voditeljicom, Stankom Hamersmit, osmislile završni igrokaz. Uz veoma dinamičan i gust raspored u radionicama, žaknići su tijekom četverodnevnog boravka u Roču sudjelovali u raznim drugim, zabavnim i edukativnim aktivnostima. Tako su prvog dana boravka uz svečano otvorenje i prigodni program imali priliku prošetati s Ćirilom i upoznati se s nekima od najvažnijih kulturnih spomenika gradića koji unutar svojih zidina čuva bogatu tisućljetnu prošlost. Posjetile su obližnji Muzej željezničarstva i glagoljsku tiskaru gdje su imale priliku saznati kako je izgledala i na koji je način radila, u ono vrijeme, revolucionarna Gutenbergova glagoljska tiskarska preša. Natjecali su u Glagomatici te gledali film na otvorenom. Trećeg dana uspeli su se i do najmanjeg grada na svijetu, Huma. Putem ih je gospodin Hari upoznao s jedanaest spomenika koji označavaju razvojni put glagoljice, a posvećeni su djelu Ćirila i Metoda, njihovim učenicima i popovima glagoljašima. Posljednji dan, četvrtak, bio je ispunjen pripremama za završnu svečanost na kojoj su radionice prikazale svoj rad. Literarno-scenska radionica u kojoj su sudjelovale učenice naše škole osmislila je igrokaz u kojem glavne uloge nose sestre i glagoljica. U radnju je publiku uvela Anabel u ulozi pripovjedačice pomoću kamishibai tehnike, tj. priče u slikama. Djevojčicama (Ivona, Ivana i Lara) je dosadno, stoga ih glagoljica (Paola) vodi na putovanje po Istri. Upoznaju mnoga mjesta i saznaju važnost staroga pisma. Zanimljivom šetnjom po mjestima značajnima za Roč, novinarska, keramičarska, dizajnerska i fresko-slikarska radionica, kratkim dijalozima predstavile su svoj rad u protekla četiri dana. Igrokaz je završio u dvorištu Područne škole Roč gdje su naše učenice zaokružile kreativno otkrivanje važnosti glagoljice i glagoljaštva. Oduševljena publika nagradila ih je velikim pljeskom, a na samom kraju završne svečanosti, nakon podjele priznanja i zahvalnica, žaknići i njihovi mentori otpjevali su zajedno himnu Male glagoljske akademije.

   Organizatorima akademije, djelatnicima OŠ “Vazmoslav Gržalja” Buzet, iskreno i veliko hvala na odličnoj organizaciji, gostoprimstvu i i uloženom trudu kako bi vrijeme provedeno u Roču našim učenicama ostalo u trajnom i lijepom sjećanju!

Dašak kreativne atmosfere u Roču možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji te na Facebook stranici Male glagoljske akademije. 

A dojmove naših učenica možete pročitati pod opširnije...smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 7. 2021. 16:07

Zavičajni projekt "Zavičajnost-izvan kutije"

Zavičajni projekt „Zavičajnost – izvan kutije“ imao je za cilj dotaknuti temu zavičajnosti na do sada neuobičajen način, dakle ne osvrćući se na tradiocionalnu glazbu, nošnju ni kuhinju. Ovoga puta željeli smo upoznati gospodarstvo našega kraja, poduzetništvo, obrtništvo, i kontaktirati prave poduzetnike i obrtnike te od njih učiti.

Željeli smo učenike 7. i 8. razreda fascinirati svijetom rada, ambicije i karijere, te im pomoći da povežu svijet školovanja s onim što mogu postati kao majstori i profesionalci te im omogućiti da već i sada sudjeluju u poduzetničkim aktivnostima unutar škole, na način da vlastite proizvode (ukrasne platnene torbe, keramičke ukrase...)  prodaju i ostvare makar simbolički profit.

Više nego ponosni i zadovoljni smo, što smo u ovom neobičnom razdoblju od 2019./2020. godine na ovamo, protkanom online nastavom, uspjeli naše učenike upoznati s gostima iz poslovnog svijeta. Naši su gosti ove godine bili:

 • Klaudija Jelenić, bivša učenica naše škole, koja nam je predstavila firmu „Metallum d.o.o.“
 • Roland Runko, roditelj naše učenice predstavio nam je firmu „Roplast“
 • Karmen Gašparini, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin, predstavila nam je svoj karijerni put i održala učenicima vrlo inspirativan govor
 • Domagoj Ostović, vlasnik firme „Lloyd Digital“ predstavio nam je vlastiti karijerni put i vlastitu djelantost.

A, u prošloj godini, kada je projekt i započeo, gostovali smo u firmi Infobip u Vodnjanu.

Od svakog smo gosta primili nevjerojatno mnogo. Uvodili su nas u svjetove koji su nam bili jako zanimljivi. Ono što smo primili bilo je sadržano u njihovim riječima i nadilazilo ih, jer su oni sami svojim stavom donosili ono nešto iskustveno već ucrtano u ličnost, a bitno da bi se čovjek otisnuo u poslovne odvažnosti i uspjehe.

Više o projektu možete pročitati pod opširnije. 

Pripremili smo i video koji možete pogledati ovdje ili klikom na fotografiju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 7. 2021. 14:14

Proslavili smo 60. obljetnicu škole

 

   Šezdeset godina postojanja naše škole obilježili smo u četvrtak 17. lipnja povodom Dana škole, ponovo u drugačijem izdanju od prijašnjih godina i u skladu s epidemiološkim okolnostima. Učenicima šestog, sedmog i osmog razreda obratila se ravnateljica Nada Peršić te u nekoliko rečenica upoznala učenike s likom i djelom velikana po kojem je naša škola dobila ime, Vladimirom Nazorom. Osvrnula se na brojne uspjehe učenika u ovoj školskoj godini te pohvalila njihovu marljivost i odgovornost tijekom čitave godine koja je za sve, kako za učenike, tako i za učitelje, ali i roditelje učenika, bila veoma izazovna. Završni dio govora posvetila je osmašima i proglašenju učenika godine. Titulu učenice godine ponijela je Tara Runko, učenica 8. razreda. S velikim zadovoljstvom ravnateljica joj je uručila nagradu te čestitala istaknuvši njezine dosadašnje uspjehe i veoma aktivno uključivanje u različite školske aktivnosti i projekte. Posebno je naglasila Tarinu izraženu odgovornost, pouzdanost, temeljitost i marljivost u radu te joj, kao i svim ostalim učenicima, poželjela mnogo uspjeha u nastavku obrazovanja.

Učenici su potom otišli u svoje učionice u kojima su se družili igrajući zanimljivu i edukativnu digitalnu igru „Čovječe, Istra!“ koju je pripremila školska knjižničarka Marina zajedno s Tihanom, učiteljicom hrvatskog jezika, i Sandrom, učiteljicom glazbene kulture. Učenici su rješavali različite zadatke i igrali kvizove u kojima su odgovarali na pitanja o našoj školi, životu i stvaralaštvu Vladimira Nazora, čitali neke od njegovih najpoznatijih pjesama te slušali glazbu u izvedbi naših sedmaša. Na jednom od polja nalazi se i intervju koji je povodom 60. obljetnice škole Tara Runko napravila sa svojim djedom. Učenici su slušajući intervju saznali kako je nekad izgledala nastava u školi i slobodno vrijeme, a tijekom intervjua mogli su vidjeti i fotografije učenika i škole iz radoblja od 1960. do 1985. godine koje su nam u školu donijeli naši učenici, unuci i praunuci nekadašnjih učenika.  U fotogaleriji možete pogledati djelić ugođaja obilježavanja Dana škole, a na sljedećoj poveznici nalazi se digitalna igra "Čovječe, Istra!"  

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 6. 2021. 14:30

Obavijest o terminima podjele svjedodžbi_ažurirano 24.lipnja

 

Podjela svjedodžbi:

7. 7. – za sve učenike od 1. do 7. razreda, učenici dolaze i odlaze uobičajenim školskim prijevozom

- učenici od 5. do 8. razreda odlaze u 8:30 

- učenici od 1. do 4. razreda odlaze u 9:15 

8.7. -  svečana podjela svjedodžbi učenicima 8. r u poslijepodnevnim satima (ispis prijavnica)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 6. 2021. 09:34

Adrianov likovni rad odlazi u svemir!

   S velikim ponosom čestitamo Adrianu Zulijaniju, učeniku 5. razreda, na pobjedi u likovnom natječaju „Umjetnost za svemir“ koji je organiziran u sklopu Nastavničke sekcije Hrvatskog astronomskog društva u suradnji s timom nacionalnih koordinatora za edukaciju iz astronomije međunarodne astronomske unije (IAU/NAEC Hrvatska) u sklopu projekta „Space for Art“. Na natječaj je tijekom mjeseca travnja pristigao velik broj radova, a u mjesecu svibnju objavljeni su rezultati. Od četiri odabrana pobjednička rada, Adrianov je likovni rad poslan u IAU (International Astronomical Unit) i bit će otisnut na astronautskom odijelu kao predstavnik Republike Hrvatske. Naime, ovo je peto po redu astronautsko odijelo koje će se izraditi zahvaljujući organizaciji "Umjetnost za svemir" kojoj je cilj planetarno ujediniti djecu kroz strahopoštovanje i čudo istraživanja svemira i iscjeliteljsku moć umjetnosti. Odijelo će nositi naziv BEYOND i bit će predstavljeno u studenom 2021. na Konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu. 

  Ovaj tjedan u školu je stigla i nagrada koja se sastojala od priznanja, priručnika „Astronomska mjerenja 1“ hrvatskog svemirskog meteorologa Bojana Vršnaka iz 1982. s posvetom i potpisom autora, enciklopedije „Sunčev sustav“  te društvene igre, majice, bilježnice i kemijske olovke.

   Čestitke Adrianovoj mentorici, učiteljici Likovne kulture, Eni Blašković na još jednom u nizu ovogodišnjih uspješnih mentorstva i neiscrpnom entuzijazmu zahvaljujući kojem naši učenici imaju priliku razvijati kreativno stvaralaštvo i stvarati radove s kojima postižu zapažene rezultate na brojnim likovnim natječajima i natjecanjima.

Fotogalerija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 6. 2021. 09:23

Paola Valenta osvojila 2. mjesto za literarni rad na natječaju Hrvatskog državnog arhiva

    Međunarodni tjedan arhiva u svijetu se obilježava od 2008. godine, a u Hrvatskoj od 2009. godine. Tom prigodom Hrvatski državni arhiv objavio je natječaj za dostavu likovnih i literarnih radova na temu "Hrvatska u srcu". Paola Valenta, učenica 3. razreda Područne škole u Pićnu, na veoma je slikovit način opisala kako slova, riječi i knjige čine identitet jednog naroda, u njima je  sačuvana naša povijest koja je svjedok prošlih vremena. Paolin rad osvojio je 2. mjesto, a možete ga pročitati na priloženoj fotografiji. Paoli i njezinoj mentorici, učiteljici Jasmini Vretenar Zulijani, čestitamo od srca na velikom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 6. 2021. 13:27

Obavijest-VAŽNO ZA OSMAŠE! Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo sve učenike 8. razreda i njihove roditelje da su od školske godine 2021./2022. izmijenjeni načini prijava u učeničke domove za razliku od prethodnih godina. To znači da će se i prijava u dom vršiti elektroničkim putem  preko mrežne stranice domovi.e-upisi.hr,  a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju učenički domovi .

MZO je objavilo Odluku o uvjetima za prijem učenika prvih razreda srednjih škola u učeničke domove u školskoj godini 2021./2022.

Odluka se nalazi ovdje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 6. 2021. 14:01

Predstave "Hrvatska bajkovnica" i "Prva ljubav" u izvedbi Teatra Naranča oduševile naše učenike

    

    Nakon dugo vremena ugostili smo glumce Teatra Naranča u našoj školi i kao uvijek oni su nas oduševili svojim odličnim glumačkim izvedbama. U petak 11. lipnja posjetili su Područnu školu u Sv. Katarini gdje su za učenike razredne nastave PŠ Pićan i Sv. Katarina odigrali prestavu pod naslovom "Hrvatska bajkovnica". Učenici su uživali u obilju duhovitih dijaloga  i smiješnih situacija između Kikija i Viki koji su zajedno krenuli u pripremu predstave za kraj školske godine. Nakon izvedbe u Sv. Katarini, ista je predstava izvedena u matičnoj školi, također za učenike od 1. do 4. razreda. Nakon Hrvatske bajkovnice za učenike predmetne nastave odigrana je predstava „Prva ljubav“. U njoj dječak Branko pokušava skupiti hrabrosti priznati djevojčici Rini zaljubljenost, a uz nekoliko peripetija rađa se polako prva ljubav…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2021. 15:08

Obavijest o povratu udžbenika i nabavi udžbenika i radnih bilježnica za 2021./2022. godinu

  U srijedu 16. lipnja  vršit će se povrat udžbenika unutar predmetnih učionica učenika od 5. do 8. razreda. Mole se učenici i roditelji da pripreme udžbenike, provjere njihovu ispravnost i prema sljedećim uputama vrate udžbenike.

Učenici od 1. do 4. razreda vraćaju udžbenike iz sljedećih predmeta (udžbenike vraćaju razrednim učiteljicama):

 • 1. raz.: udžbenik iz Glazbene kulture i Vjeronauka
 • 2. raz.: udžbenik iz Glazbene kulture i Vjeronauka
 • 3. raz.: udžbenik iz Glazbene kulture  Vjeronauka
 • 4. raz.: NE VRAĆAJU udžbenike

Učenici od 5. do 8. razreda:

 • 5. razred: vraćaju sve udžbenike, osim udžbenika iz Matematike, Engleskog i Talijanskog jezika
 • 6. razred: vraćaju sve udžbenike, osim udžbenika iz Engleskog i Talijanskog jezika
 • 7. razred: vraćaju SVE udžbenike, OSIM udžbenika Geografije, Engleskog i Talijanskog jezika
 • 8. razred: vraćaju udžbenike iz KEMIJE, BIOLOGIJE I FIZIKE

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

 • Dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.) financiraju roditelji učenika.
 • Popis pripadajućih radnih bilježnica bit će objavljen na mrežnim stranicama Škole najkasnije do 15. srpnja.

LIKOVNE MAPE naručuje škola, a roditeljima će biti uručene uplatnice u rujnu.

LEKTIRE I OSTALE KNJIGE IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE učenici su dužni vratiti u razdoblju predviđenom za povrat udžbenika, u srijedu 16. lipnja od 8:00 do 14:00.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2021. 18:32

Održano Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"

   

   Jučer, 10. lipnja, pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, u našoj je školi održano Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Na natjecanju je ove godine sudjelovalo ukupno 30 učenika od 2. do 7. razreda, 5 učenika starijih razreda i 25 učenika mlađih razreda matične i područnih škola. Natjecali su se u pet različitih kategorija: Leptirići, Pčelice, Ecoliers, Benjamins i Cadets. Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. U državama članicama natjecanje se održava svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku.

  Svi natjecatelji dobili su na poklon kemijske olovke s logom natjecanja, kalendare i tortice, a oni koji budu među 10% najboljih u Hrvatskoj u svojoj kategoriji bit će dodatno nagrađeni. 12.7.2021. bit će objava neslužbenih rang-lista na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2021. 13:45

Ljetne radionice u Pićnu (srpanj i kolovoz) Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, 

Centar za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskogmuzeja Istre vas poziva na ljetne radionice u Pićnu. 

Organizator: Centar za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre

Partner: Općina Pićan

Lokacija: Pićan (CENKI i različiti lokaliteti starog grada)

Polaznici: osnovnoškolski uzrast

Maksimalan broj polaznika: 8 (osam)

Voditeljice: Nuša Hauser, viša kustosica dokumentaristica (srpanj) i dr.sc. Lidija Nikočević, viša kustosica (kolovoz)

Kontakti za prijavu i informacije: 091 938 9676 (Hauser), 091 542 8618 (Nikočević)

Napomena: marendu osigurava Općina Pićan 

Detaljan opis programa ljetnih radionica možete pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 6. 2021. 10:17

Obavijest o upisu djece u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

 

Tekst Obavijesti o upisu u 1. razred  nalazi se ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 5. 2021. 09:13

Učenici u Područnoj školi u Pićnu sudjelovali u programu "Vodi me na put" u sklopu obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja

 

    Povodom obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja učenici Područne škole u Pićnu družili su se gospođom Nušom Hauser, višom kustosicom dokumentaristicom Etnografskog muzeja i voditeljicom programa „Vodi me na put“ i Mariom Buletićem, stručnim suradnikom na programu. Svake godine cijeli se svijet na taj dan posvećuje jednoj temi, a ova posljednja bila je Putovanja. Gospođa Hauser razgovarala je s učenicima o utjecaju Covida-19 na putovanja te se dotaknula pitanja o tome kamo i zašto putujemo te zajedno s njima potražila putovanja u usmenoj književnosti. Cilj ovog programa je upoznavanje učenika s općim pojmovima nematerijalne kulture Istre, s naglaskom na teme: putovanja i puta u usmenoj književnosti, putopisa, putovanja u kontekstu kulture svakodnevice (putovanja danas) i osobnih sjećanja.

   U sklopu inicijative Etnografskog muzeja Istre koji je jednu od zbirki posvetio suvenirima, učenici su u školu mogli donijeti suvenir s nekog putovanja te su ga po želji mogli pokloniti Muzeju. Učenici su pozvani da prije toga ukratko predstave svoj suvenir, a oni su to s radošću učinili. Predstavili su nam licitarska srca, klompe iz  Nizozemske, kip Krista Iskupitelja iz Rio de Janeira i mnogo drugih zanimljivih suvenira koji u sebi sadrže brojne uspomene na trenutke drugačije od onih svakodnevnih, trenutke koje njih i njihove najmilije povezuju s nekim drugim krajevima i ljudima i pomažu im  da bolje spoznaju svijet koji ih okružuje i sebe unutar tog svijeta…

Fotografije druženja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2021. 14:38

U tijeku su predbilježbe za upis u Umjetničku školu Matka Brajše Rašana

Predbilježbu možete izvršiti ovdje.

Video predstavljanja rada škole možete pogledati ovdje.

 

Termini prijemnih audicija:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2021. 08:43

"Botaničari" oduševili naše učenike

    U srijedu i četvrtak, 19. i 20. svibnja, učenici razredne nastave u matičnoj  i područnim školama zabavljali su se i učili o zaštiti prirode uz online predstavu „Botaničari“ u izvedbi Tetra to go. Komična avantura o sadnji biljke oduševila je naše učenike. Uz dinamičnu i interaktivnu radnju učenici su aktivno učili o prirodi i ekologiji, a obzirom da je predstava bila prožeta humorom, naši su se učenici odlično zabavili. Posebno im se svidjelo to što su nakon predstave imali priliku postavljati glumcima pitanja te uz pomoć moderatora razgovarati s njima.

Fotogalerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2021. 14:24

Druženje s Davorkom Smoković u Područnoj školi Sv. Katarina

 
    Naša sumještanka gđa. Davorka Smoković posjetila je Područnu školu u Sv. Katarini i učenicima predstavila svoju novu knjigu "Bagerić Pepić". Učenici su sa zanimanjem slušali priču o malom Josipu i njegovom bageriću.
Hvala gđi. Davorki na ugodnom druženju i predstavljanju svoje knjige.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2021. 09:23

Nina Baf osvojila 1. mjesto na 14. Literarnom natječaju Crvenog križa

   “Ja imam, a nekome treba“ naslov je literarnog rada koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji mlađih razreda na 14.-om Literarnom natječaju na temu Crvenoga križa. Autorica ovih dirljivih stihova koje možete pročitati na fotografiji je Nina Baf, učenica 2. razreda Područne škole u Pićnu, a njezina je mentorica učiteljica Đurđica Matuhina. Proglašenje je održano proteklog petka, 14. svibnja, uživo u  SC “Franko Mileta” Labin. Učenicima su zadane tri teme: “Kad bi svi..:”, “Reci mi – kako si?” i “Ja imam, a nekome treba" (hrana, igračka, lijepa riječ, druženje, vrijeme, dobra volja…).

Osim nagrađenog Nininog rada, na ovogodišnjem natječaju Crvenog križa pohvaljena su dva literarna rada naših učenica: „Pomozi ljudima“ čija je autorica Leona Lukež, učenica 2. razreda PŠ Sv. Katarina pod mentorstvom učiteljice Tatjane Baćac i  „Reci mi…kako si?" Corine Glavičić, učenice 8. razreda čija je mentorica bila učiteljica Tihana Franković Načinović.

Od heart čestitamo našim učenicama i njihovim mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 5. 2021. 10:48

Adeli, Anel, Jan i Elmir sudjelovali na županijskom prvenstvu u šahu

    U utorak 11. svibnja s početkom u 14:00 sati održano je županijsko prvenstvo u šahu za djevojčice i dječake u kategoriji trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Natjecanje je održano online preko zoom platforme na mrežnoj stranici Lichess u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije. Ove smo godine prvi put sudjelovali u šahovskom natjecanju te smo veoma ponosni na naše učenike koji su se okušali u ovom izazovu i uspješno odigrali sve partije. Na natjecanju su sudjelovali trećaši: Elmir Bećirević, Anel Malić i Jan Floričić, a iz četvrtog razreda natjecala se Adeli Slivar.  Naime, u protekloj, 2019./2020. školskoj godini, u našoj je školi započela s radom izvannastavna aktivnost Šah koju vodi vjeroučitelj Josip Peteh. Velik broj naših malenih polaznika od 1. do 4. razreda govori u prilog tome kako su učenici prepoznali šah kao zanimljivu i zabavnu igru kroz koju uče samostalnom odlučivanju, osmišljavanju strategije i poštivanju suigrača.

  Čestitamo našim učenicima i mentoru, učitelju Josipu! Radujemo se njihovim nadolezećim šahovskim uspjesima, a vjerujemo da će dogodine broj zainteresiranih za sudjelovanje u natjecanju biti još veći.

Dašak atmosfere sa satova šaha možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 5. 2021. 13:11

Obavijest o modelu odvijanja nastave od ponedjeljka 17. svibnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije, nastava od ponedjeljka 17. svibnja pa do kraja nastavne godine, 18. lipnja 2021., za sve učenike

od 1. do 8. razreda odvijati U ŠKOLI. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2021. 08:45

Sudjelovali smo na 15. Festivalu matematike

Prošlog tjedna održan je, u organizaciji Matematičkog društva “Istra”, 15. Festival matematike. Ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, sva događanja bila su online.

Naša škola sudjelovala je u natjecanju “Ekipa za 5+” s četiri ekipe.

Prvu ekipu, u kategoriji PIKO (3. i 4. razred), činili su učenici PŠ Pićan: Lucija Juričić, Leona Širol, Vanja Kalčić i Tonka Špiljak Presečki osvojivši izvrsno 16. mjesto. Drugu ekipu, također u kategoriji PIKO,  činili su učenici matične škole: Adeli Slivar, Noah Bilić, Rianna Mikolj i Kenny Radović koji su osvojili 30. mjesto od ukupno 48 prijavljenih.

U kategoriji MIKRO (5. i 6. razred) prvu ekipu činile su Simona Paliska, Paola Maras, Maja Paola Matas i Ajla Šahdanović.  One su osvojile 36.mjesto. U drugoj ekipi bile su Anabel Stojšić, Lara Licul, Sofija Močinić i Rea Šumberac koje su osvojile 44. mjesto od ukupno 68 prijavljenih ekipa.

Čestitamo svim učenicima na uloženom trudu i postignutim rezultatima kao i njihovim učiteljicama mentoricama: Ivi Jelenić Bačić, Natali Vretenar Mogorović, Jasmini Vretenar Zulijani, Gordani Fable i Sanji Verbanac.smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2021. 09:48

Obavijest o modelu odvijanja nastave od ponedjeljka 10. svibnja do petka 14. svibnja 2021.

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije, nastava od ponedjeljka 10. svibnja do petka 14. svibnja nastaviti odvijati prema sljedećim modelima:

 

 

 • za učenike RAZREDNE NASTAVE (1.-4.r.)  u školi - model A
 • za učenike PREDMETNE NASTAVE (5.-8. r.) na daljinu-model C

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2021. 18:52

Online nastava ili nastava u školi?-istraživanje učenika šestog razreda Vijest ima dokument u privitku

     U proteklih godinu dana učenici od 5. do 8. razreda većinu nastave pratili su na daljinu, a sve one aktivnosti u kojima su prije uživali poput izvanučioničke i terenske nastave, posjete kinima, kazalištima, sudjelovanja na školskim priredbama, sportskim natjecanjima, susretima i smotrama odgođene su za neka bolja vremena. Pored nedostatka navedenog, istovremeno su se privikavali na nastavu koja se odvija preko ekrana, unutar njihovih domova. Početne teškoće u privikavanju na takav oblik nastave nekako smo nadvladali, a kako bi unaprijedili i online nastavu učinili što kvalitetnijom, školska pedagoginja i psihologinja redovito su u kontaktu s učenicima, prisustvuju online satovima, provode ankete i kontinuirano prate promjene u potrebama naših učenika te su one predmet rasprave svih školskih sjednica Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.     

     Na protekloj sjednici Učiteljskog vijeća održanoj 28. travnja po prvi puta na online sjednici pridružili su nam se članovi Vijeća učenika, a predsjednica Vijeća, Tara Runko, i Damian Ivančić obratili su se nazočnima kako bi prenijeli njihove zaključke i ideje za poboljšanje.

     Osim Tare i Damiana, učiteljskom su se vijeću obratile Simona Paliska i  Evelin Baćac, učenice 6.a i 6.b razreda,  kako bi  predstavile rezultate provedene ankete. Naime, u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja pojavila se ideja o provedbi ispitivanja među učenicima o njihovom doživljaju online nastave.  Ideja je potekla od voditeljica grupe, Marine Rade i Tihane Franković Načinović, a polaznici su s oduševljenjem prihvatili te se dali na zadatak. Učenici su osmislili pitanja za svoje vršnjake i ostale učenike od 5. do 8. razreda. Nakon što su definirana konačna pitanja kojima će se ispitati mišljenje o nastavi na daljinu, učenici su instruirani o cilju ankete, metodologiji istraživanja te o analizi dobivenih odgovora i načinu prezentacije. Konačni rezultat bio je anketni upitnik namijenjen učenicima, a kojeg su u završnici uobličile i sastavile učenice Simona i Evelin te su ga tijekom proteklog tjedna u aplikaciji Microsoft Forms provele među učenicima svih viših razreda.

 Od 75 učenika anketu je ispunilo 70 učenika viših razreda. Anketa je bila sastavljena od 16 pitanja, od kojih su 15 pitanja zatvorenog tipa (Da-Ne), a posljednje pitanje bilo je otvorenog tipa u kojem su učenici iznosili svoje mišljenje o online nastavi u kojem su trebali navesti u čemu su bolji, odnosno koje vještine su usavršili tijekom nastave na daljinu. Anketna pitanja i postotke svih odgovora, kao i mišljenja učenika o online nastavi nalaze se ovdje, a ukratko su sažeti u nastavku.

Rezultati ankete govore sljedeće (rezultati temeljeni na odgovorima većine učenika):

 • da imaju više zadaće tijekom on line nastave u odnosu  na nastavu u školi, tj. više obaveza u kratkom roku
 • da su postali samostalniji i odgovorniji
 • da online nastavu prate sa svog radnog mjesta (radnog stola)
 • da online nastava ne utječe na količinu vremena druženja s obitelji i njihov odnos
 • da se rjeđe druže s prijateljima
 • da bolje nauče dok su u školi
 • da se ocjene nisu mnogo promijenile u odnosu na nastavu u školi
 • da se teže koncentriraju na ovakvom načinu praćenja nastave
 • da im ukućani rijetko pomažu tijekom online nastave
 • da su dali sve od sebe kako bi bili čim uspješniji

   U posljednjem pitanju učenici su iznosili svoje doživljaje o online nastavi na osnovu kojih se može zaključiti da im nedostaje „prava“ nastava koju ne može zamijeniti niti jedan drugi oblik nastave. Prednosti on line nastave nalaze u tome što su prepoznali da su razvili veći stupanj samostalnosti i odgovornosti , da su bolji u organiziranju svojih obaveza te su usavršili svoja informatička znanja do jedne više razine. Prepoznaju da se i učitelji jako trude da im znanja prenesu na najbolji mogući način te da su susretljivi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2021. 11:45

Obavijest o modelu odvijanja nastave od ponedjeljka 3.5. do petka 7.5.2021. Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije, nastava od ponedjeljka 3. svibnja do petka 7. svibnja odvijati:

 

 • za učenike RAZREDNE NASTAVE (1.-4.r.)  u školi - model A
 • za učenike PREDMETNE NASTAVE (5.-8. r.) na daljinu-model C
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2021. 21:10

Trećaši sudjelovali u IZZI kvizzi natjecanju

   

   Na digitalnoj platformi IZZI učenici 3. razreda uče kroz igru još od prvog razreda. Od drugog razreda uključeni su u digitalni razred Profil Kletta i tako  prate svoj napredak gotovo u svim nastavnim predmetima. Ove godine osmišljeno je po prvi puta posebno natjecanje u rješavanju zanimljivih zadataka kako bi se mogli natjecati s ostalim učenicima u našoj domovini. Našim učenicima je to bio pravi izazov kojeg su s veseljem prihvatili. Od  22. ožujka do 15. travnja rješavali su redovni nastavni sadržaj za svoj uzrast kako bi osvojili XP bodove te došli na IZZI Kvizzi ljestvicu poretka, u prvih sto škola u Hrvatskoj. I uspjeli su! Naši su vrijedni trećaši i trećašice osvojili plasman i krenuli u prvi krug natjecanja od 19.-25.travnja. Veoma su zadovoljni 29. mjestom u ukupnom poretku!

Čestitke, trećaši!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2021. 13:39

Novigradsko proljeće sa Simonom i Karmelom

     

    Novigradsko proljeće, smotra stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području, okupila je ove godine svoje polaznike online. Okupljeni u radionicama, učenici su se od 12. do 17. travnja družili i zajedno stvarali na daljinu. Karmela Švić, učenica 7.r., i Simona Paliska, učenica 6.r., prenijele su nam svoje dojmove koje donosimo u nastavku.

Karmela:

      "Ove godine se škola stvaralaštva Novigradsko proljeće održavala od 12. do 17. travnja, a tema je bila Voda. Zbog situacije s korona virusom nije se moglo ići u Novigrad, ali se svejedno održalo online. Iz naše škole na Novigradskom proljeću sudjelovale smo Simona i ja. Radionice su se odvijale preko zoom poziva, jedna je bila ujutro, a druga poslijepodne te bi navečer bio večernji program. Ja sam sudjelovala u slikarsko-scenografskoj radionici gdje se izrađuju razne scenografije te se uči o konceptualnoj umjetnosti...Rad je bio otežan s obzirom na situaciju te se nije moglo napredovati kao kada se radionice održavaju uživo, ali je to svejedno bilo jedno edukativno i lijepo iskustvo."

Simona:

    "Jako sam se lijepo provela na Novigradskom proljeću.  Unatoč tomu što nije bilo uživo, upoznala sam nekoliko ljudi.  Dvoumila sam se hoću li sudjelovati ili ne jer moje dvije prijateljice su odustale. Ipak sam odlučila sudjelovati. Već prvi dan bilo mi je jako zabavno. Odabrala sam radionicu pjevanja. Svakodnevno smo imali radionice od 9:00 do 12:00 sati. U to vrijeme smo se zagrijavali i učili novu pjesmu, a od 16:00 do 18:00 smo ponavljali pjesme koje smo ujutro naučili. Poslije toga smo trebali snimiti naučenu pjesmu. Od 20:00 do 21:00 imali smo zabavni program gdje smo mogli raditi što god smo željeli. U tom programu su sudjelovale sve radionice. Jednoga dana smo radionicu pjevanja završili sat vremena ranije pa smo mogli ići u poziv u bilo koju drugu radionicu i vidjeti što tamo rade. Bilo je zanimljivo pogledati kako rade i u drugim radionicama.  

    Sudjelovanje na Novigradskom proljeću je jedno novo iskustvo za mene. Jako sam se lijepo provela i stekla nove prijatelje. Voljela bih to ponoviti, a pogotovo uživo."

Završnu prezentaciju radova možete pogledati ovdje ili klikom na fotografiju. Ovdje možete poslušati pjesmu koju je pripremala radionica pjevanja, a nosi naslov Tritonova truba. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2021. 12:46

Daniel Brenko osvojio 1. mjesto na likovnom natječaju povodom 100. obljetnice Labinske republike

  „I moj nono je bi kovar“ naslov je likovnog rada Daniela Brenka, učenika 8. razreda, koji je na likovnom natječaju povodom 100. obljetnice Labinske republike osvojio 1. mjesto u  kategoriji radova učenika od 5. do 8. razreda.

   S velikim zadovoljstvom čestitamo Danielu na velikom uspjehu kao i njegovoj učiteljici likovne kulture, Eni Blašković, na još jednom veoma uspješnom mentorstvu! Osim Danielovog rada, na natječaju je sudjelovalo još 16 radova naših učenika od 1. do 8. razreda. Likovne radove objedinili smo u digitalnoj knjižici koju možete pogledati OVDJE. 

   Pojerenstvo je među prispjelim radovima pohvalilo radove sljedećih učenika: Ernya Runka (4.r.), Denija Valkovića (1.r.), Chiare Roviš (3.r.), Ariana Smilovića (3.r.), Anamarije Baf (6.r.), Ivone Baćac (6.r.) i Sare Ilić (8.r.). Pohvaljeni učenici, mentorice dobili su prigodne poklone, a svi koji su sudjelovali na natječaju dobili su zahvalnice. 

  Tema natječaja bila je „Rudarska baština Labinštine“, a podteme su bile: 100. obljetnica Labinske republike, štrajk rudara, rudarski šoht, moj nono/pranono kovar, putevima rudara ili druge srodne podteme po slobodnoj procjeni. Na natječaj su se mogli prijaviti polaznici dječjih vrtića, osnovnih škola, srednje škole te posebne odgojne-obrazovne ustanove za učenike s teškoćama u razvoju na području Grada Labina i općina Raša, Kršan, Pićan i Sveta Nedelja.

  Na likovni natječaj zaprimljeno je 128 radova od kojih je odabrano 15 u 5 kategorija.

   Svi nagrađeni radovi bit će izloženi u Gradskoj knjižnici Labin te se mogu razgledati od petka, 23. travnja do 21. svibnja 2021. Svi radovi zaprimljeni na likovni natječaj bit će dostupni u virtualnoj izložbi u online brošuri od petka, 23. travnja. Nagrađene radove možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2021. 11:10

Danas je Dan planeta Zemlje

      Iako se Dan planeta Zemlje obilježava od davne 1969.godine, a u Hrvatskoj od 1990. godine, više nego ikada postajemo svjesni nužne potrebe ozbiljnog i odgovornog promišljanja i djelovanja. Održivi razvoj zahtijeva od nas da si postavimo temeljno pitanje: što ostavljamo generacijama koje dolaze? I jesmo li dovoljno svjesni posljedica neodgovornog ponašanja?

     Na ova pitanja  naši su se učenici 6. razreda odazvali i u sklopu predmeta prirode pod mentorstvom učiteljice Helene Š. Matijaš, izrazili svoju svjesnost, ali i spremnost da očuvaju svoj okoliš. Tom su prigodom izrađivali plakate, prezentacije i videoanimacije sa snažnim porukama. Učenici postaju mali ambasadori u očuvanju Zemlje, a koje poruke šalju čovječanstvu, pogledajte ovdje.

 

Ujedinjena poruka:

 

Postojana sam

Lako me čuvati

Ako

Ne truješ moje ekosustave

Ekološki otisak smanji

Trebaš me

 

Za buduće naraštaje

Evoluiraj kao što ja to činim

Misli i djeluj odgovorno

Ljubi me i poštuj jer ja poštujem tebe

Ako ne znaš kako, poslušaj svoje srce jer je ono povezano sa mnom!

 

                                                                                      Izradila: Helena Š. Matijaš

 

U Zemljinu čast prilažemo i jednu dirljivu poruku Majke Prirode: https://www.youtube.com/watch?v=WmVLcj-XKnM

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2021. 09:54

Obavijest o modelu odvijanja nastave od ponedjeljka 26.4. do petka 30.4.2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji!
 

Obavještavamo Vas da će se, sukladno Odluci Stožera Civilne zaštite Istarske županije nastava od ponedjeljka 26. travnja do petka 30. travnja odvijati:

 • za učenike RAZREDNE NASTAVE (1. -4.r.)  u školi-model A
 • za učenike PREDMETNE NASTAVE (5.-8. r.) na daljinu-model C

Dragi učenici predmetne nastave, svjesni smo zahtjevnosti i dodatnog truda koji od vas iziskuje nastava na daljinu, stoga vas pozivamo da i u nastavku online nastave ostanete strpljivi i odgovorni.

Veselimo se što skorijem susretu u offline okuženju!wink

                                                                      Vaša ravnateljica: Nada Peršić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 4. 2021. 19:15

Mateo Matas osvojio 1. mjesto na prvoj školskoj virtualnoj biciklističkoj ligi

      202.3 kilometra. Ovom impresivnom brojkom prijeđenih kilometara naš je Mateo Matas, učenik 4. razreda,  osvojio 1. mjesto na prvoj školskoj virtualnoj biciklističkoj ligi u programu  „Veli Jože“ za učenice i učenike četvrtih razreda osnovne škole. S obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite svi učenici i učenice odradili su biciklističke utrke pojedinačno u vrijeme kada su mogli i na mjestima koja su izabrali. Liga se održavala u 4 kola, svakog tjedna jedno kolo. Započela je 15.3.2021. i trajala do 11.4.2021. Učenici su rezultate mjerili preko neke od brojnih biciklističkih aplikacija (Strave, Relive, Garmin Conect, Croatia Bike Routes itd.) te ih  slali organizatoru lige, Školskom športskom savezu Istarske županije,  i tako se družili virtualno tijekom kola lige. Svi učenici i učenice koji su odradili četiri kola nagrađeni su majicama, a prvih troje u kategorijama djevojčica i dječaka nagrađeno je medaljama.  U utrci je sudjelovao i Erny Runko, također učenik 4. razreda. Osim četvrtaša, u utrkama su mogli sudjelovati učenici drugih i trećih razreda. Iz trećeg razreda sudjelovao je Stian Smoković. 

Bravo, Mateo!!smiley

Fotogalerija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 4. 2021. 09:12

Učenici 3. razreda uključili su se u likovni natječaj "Volim mlijeko"

 

  Naši vrijedni trećaši s učiteljicom Gordanom Fable uključeni su u mnoge aktivnosti, a jedna od njih je i sudjelovanje u 9. kreativnom likovnom natječaju "Volim mlijeko" koji je raspisan u mjesecu veljači. Na natječaju su imali priliku sudjelovati svi učenici mlađih razreda iz čitave Hrvatske. Njihove dojmljive interpretacije planeta Zemlje našle su se među ukupno 8 850 radova iz 527 hrvatskih škola, a za sudjelovanje u natječaju učenici su dobili priznanja. Čestitamo trećašima i njihovoj učiteljici na uključivanju u ovaj natječaj kojim su na zanimljiv i edukativan način učinili još jedan korak u osvješćivanju važnosti očuvanja planeta Zemlje i brige za vlastito zdravlje i budućnost. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2021. 09:28

Obavijest o odvijanju nastave od ponedjeljka 19. travnja do petka 23. travnja Vijest ima dokument u privitku

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije obavještavamo  učenike i roditelje učenika da će se nastava od ponedjeljka 19.4.2021. do petka 23.4.2021. odvijati na sljedeći način:

 

 

 • za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se održavati u školi
 • za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se održavati na daljinu

Produženi boravak radit će za učenike od 1. do 4. razreda matične škole, u dvije grupe kao i ranije. 

Školski prijevoz za učenike od 1. do 4. razreda odvijat će se prema uobičajenom voznom redu. 

Veselimo se povratku učenika mlađih razreda u školu, a vi, dragi učenici starijih razreda, ostanite i dalje strpljivi, odgovorni, uporni i marljivi u nastavku odvijanja nastave na daljinu te se nadamo što skorijem susretu u školi!  smiley

                                                                           Ravnateljica: Nada Peršić, prof.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2021. 08:36

Obavijest o odvijanju nastave od 12.4. do 16.4.2021. Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!


Prema Odluci Stožera civilne zaštite IŽ, od ponedjeljka 12. travnja do petka 16. travnja nastava za učenike 5. do 8. razreda odvijat će se prema modelu C, odnosno na daljinu, kao i do sada, prema važećem rasporedu sati i u realnom vremenu.
Uvažavajući dopunu Odluke Stožera, i stav svih održanih Razrednih vijeća, da škole, koje imaju tu mogućnost, organiziraju online nastavu i za ostale učenike, od ponedjeljka 12.4. do petka 16.4. prema istom modelu (na daljinu) nastava će se odvijati i za učenike od 1. do 4. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 4. 2021. 19:59

Stigli su proljetni praznici...

Obavještavamo učenike da proljetni odmor  započinje  2. travnja i traje do 9. travnja. Redovna nastava započinje 12. travnja.

Nadamo se povratku u škole iza proljetnih praznika. O modelu nastave nakon proljetnog odmora učenika bit ćete obaviješteni pravovremeno.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 4. 2021. 20:31
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Priznanje Mirotvorna škola 2020.

Digitalni školski list


Labinska republika

Videozapisi

Naše digitalne knjižice

Virtualna knjižnica


Škola za život

TV prilozi o provođenju ekperimentalnog programa "Škola za život" u našoj školi:

 

Više o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola možete saznati ovdje.


Digitalni sadržaji

 


 


Korisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju