preskoči na sadržaj
Vijesti

Održali smo školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

    U petak 18.12. u našoj je školi održano natjecanje „Čitanjem do zvijezda“. Ovo je 12. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanja kulture čitanja u  koji se po drugi put uključila i naša škola. Tema ovogodišnjeg natjecanja glasi: „U svijetu knjiga“, a naslovi koje su učenici čitali su sljedeći: Miris knjigeJadranka Klepac, MatildaRoald Dahl, Demon školske knjižnice, Morea Banićević i  Tom Gates: Svjetski dan knjige: Najbolji u povijesti (dosad), Liz Pichon.  Dvanaestero učenika od 6. do 8. razreda tijekom mjeseca listopada, studenog i prosinca čitalo je odabrane naslove, a budući da se proteklog tjedna za učenike od 5. do 8. razreda nastava odvijala na daljinu, pripreme za natjecanje i samo natjecanje odvijalo se online. Natjecanje je osmišljeno tako da  tri učenika koja su osvojila najveći broj bodova na školskoj razini odlaze na sljedeću, županijsku razinu natjecanja na kojoj se osvojeni bodovi svih triju učenika zbrajaju te skupina čiji je zboj bodova najviši odlazi na završnu, državnu razinu.

    Učenici su na natjecanju za odgovore na 40 pitanja imali na raspolaganju trideset minuta rješavajući na postavljena pitanja pomoću google forms alata. Iz 6. a razreda sudjelovali su: Matea Vujević, Alan Lukež i Enrico Tončić, iz 6.b: Anabel Stojšić, Evelin Baćac, Zita Lukšić i Lara Licul, iz 7. razreda: Karmela Švić, Rianna Bajerić, Linda Hil i Andrej Juričić te Corina Glavičić, učenica 8. razreda. Njihova mentorica bila je školska knjižničarka Marina Rade.  Prvo mjesto osvojila je Karmela Švić, drugo Corina Glavičić, a treće mjesto zauzeo je Alan Lukež.

Čestitamo svima na uloženom trudu i postignutom uspjehu, a Karmeli, Corini i Alanu želimo puno uspjeha na sljedećoj, županijskoj razini natjecanja!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2020.

Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Priznanje Mirotvorna škola 2020.

Digitalni školski list


Labinska republika

Videozapisi

Naše digitalne knjižice

Virtualna knjižnica


Škola za život

TV prilozi o provođenju ekperimentalnog programa "Škola za život" u našoj školi:

 

Više o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola možete saznati ovdje.


Digitalni sadržaji

 


 


Korisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju