preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici Područne škole u Sv. Katarini naučili kako nastaje kozji sir

   Uoči Svjetskog dana hrane učenici Područne škole u Sv. Katarini u petak 14. listopada imali su priliku  družiti se s gospođom Irenom Benazić koja im je prenijela svoja znanja o pravljenju domaćeg kozjeg sira. Gospođa Irena strpljivo je učenicima objasnila i demonstrirala  čitav proces proizvodnje sire, od mlijeka pomiješanog sa sirištem, preko ravnomjernog miješanja na laganoj vatri do kompaktne smjese koju se potom izlije u sito kroz koje otječe tekućina, a ostaje onaj čvrsti dio koji se pretvori u fini domaći kozji sir. Osim sira, gospođa Irena je učenicima pokazala i kako nastaje maslac i sirutka. Sve proizvode učenici i učiteljice  imali su priliku probati i uvjeriti se u to koliko su proizvodi od kozjeg mlijeka ukusni.  

Veliko hvala gospođi Ireni na vremenu koje je za nas odvojila i zanimljivoj edukaciji!

Fotogalerija.




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Rade   datum: 17. 10. 2022.

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Priznanje Mirotvorna škola 2020.

Priznanje

E-katalog knjižnice


Digitalni školski list


Videozapisi

Naše digitalne knjižice

Labinska republika

Virtualna knjižnica


Škola za život

TV prilozi o provođenju ekperimentalnog programa "Škola za život" u našoj školi:

 

Više o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola možete saznati ovdje.


Digitalni sadržaji

 


 


Korisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju