2020-10-02 12:29:41

U Labinu s radom započeo Centar za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji "Dobar start"

    U četvrtak 1. listopada 2020. s radom je započeo Centar za savjetovanje djece, mladih i podršku obitelji "Dobar start" (gradsko savjetovlište).  Centar će imati sjedište u prizemlju zgrade Porezne uprave (Rudarska 1), a uredovno radno vrijeme za primanje građana bit će četvrtkom fiksno od 16 do 18 sati te drugim danima po dogovoru sa građanima. Radi se o projektu za jednoroditeljske obitelji kroz kojeg će se provoditi aktivnosti kao što su pružanje podrške, savjetovanje i edukacija jednoroditeljskih obitelji, informiranje o njihovim pravima i mogućnostima te promocija boljih uvjeta rada kroz senzibilizaciju poslodavaca.

  Usluge za jednoroditeljske obitelji su za vrijeme trajanja projekta odnosno do lipnja 2021. besplatne. Osim jednoroditeljskih obitelji, Centar „Dobar start“ je otvoren i za sve druge građane u potrebi, uz participaciju. Oni se mogu javiti u Centar u uredovno radno vrijeme: osobno, telefonom ili mailom. Savjetodavnu podršku klijentima pružat će tri psihologinje: Hana Šiljan Bembić, Đeni Zulijani i Dubravka Ujčić Lukšić.

Rad Centra „Dobar start“ podupiru Grad Labin i općine Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. Uz njih, podrška projektu su i ostali partneri: Istarska županija, Centar za socijalnu skrb, Zdravi grad Poreč, Savjetovalište Luka Ritz iz Zagreba i Gospodarsko vijeće Grada Labina.

KONTAKT CENTRA:
Mob: 0989469111
Email: centar.dobar.start@gmail.com
Web: www.labin-zdravi-grad.hr
FB: https://www.facebook.com/LabinZdraviGrad


Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan