2021-02-12 09:01:00

Učenici 3. razreda sudjelovali u virtualnoj kros utrci "Veli Jože"

   Trojica  učenika 3. razreda izrazilo je želju da sudjeluju  u Programu "Veli Jože" - virtualnoj kros utrci za učenice i učenike drugih, trećih i četvrtih razreda osnovne škole – pojedinačno. Mogli su trčati sami ili s roditeljima 700 metara, svoj  rezultat mjeriti nekom od aplikacija na mobitelu i poslati  GPS zapis organizatoru utrke. Školski športski savez Istarske županije osmislio je način kako nastaviti sezonu natjecanja u  kros trčanju bez obzira na epidemiološku situaciju.

   Naši trećaši nisu osvojili neko od prva tri mjesta, ali njima to i nije toliko važno. Važno je sudjelovati, a ne pobijediti. Zahvaljuju na poklonjenoj majici i poručuju da će nastaviti s trčanjem.

Alvaro: Trčao sam samo jedanput od svoje kuće do tabele Vlašići. Obukao sam patike i stavio mobitel u džep. Na mobitelu je bila aplikacija za trčanje, kliknuo na kreni i krenuo. Oko 10 minuta mi je trebalo da pretrčim 700 metara. Kada se oglasio mobitel, prestao sam trčati. Kući sam se vratio pješice.

Stian: Trčao sam prema Pristavu, tamo sam popio vode i vratio  se kući. Jako volim trčati. Volim da me hladi vjetar po licu.

Tomas: Treniram nogomet i volim trčati na svježem zraku.


Osnovna škola Vladimira Nazora Potpićan