preskoči na sadržaj
 

   

Sajam izuma u produženom boravku

     Proteklog mjeseca učenici razredne nastave mnogo su vremena posvetili učeći o Zemlji i o tome kako ju na najbolji način sačuvati od raznih štetnih čimbenika. U produženom boravku učenici su dobili zanimljiv zadatak kojemu su veoma ozbiljno i inventivno pristupili. U grupama su trebali osmisliti vlastiti izum od različitog otpada. Rezultat njihova rada je izložba pod nazivom „Otpad je dobio drugu priliku“ koju su za nas priredili i postavili u školskom parku.

    Našlo se tu mnogo originalnih izuma poput biciklopopravljača, mini golfa, držača mobitela i stereo zvučnika te raznih drugih koje možete pogledati u priloženim fotografijama. Svi su učenici ukratko opisali i uspješno izložili kako funkcionira njihov izum.

 


Učenici produženog boravka izradom plavih cvjetova sudjelovali u humanitarnoj akciji „Plavi dan“

Ove subote 10. ožujka volonterke Lige protiv raka Labin obilježile su Plavi dan koji je posvećen borbi protiv karcinoma debelog crijeva.  Volonterke su dijelile edukativne brošure i plavi cvijet. Naši su učenici dali svoj doprinos izrađujući u produženom boravku različite i veoma maštovite plave cvjetove.


PROSINAC U PRODUŽENOM BORAVKU

   U prosincu nam je u produženom boravku bilo jako zabavno. Izrađivali smo čizmice za svetog Nikolu, koji ih je napunio slatkišima. Od papira smo napravili pahuljice pa smo njima ukrasili prozore naše učionice. Cijeli mjesec igramo igru „Tajni prijatelj“, gdje potajno činimo dobra djela i uveseljavamo jedni druge.  Ove godine okitili smo čak dva bora i izradili ukrasne lance kako bi nam razred još ljepše izgledao. Adventski kalendar koji smo napravili sadrži naše crteže i skrivenu poruku što trebaš ili možeš učiniti tog dana.

      Najsretniji smo bili kad je učiteljica rekla da tog dana pečemo božićne kekse. Bili su jako dobri i lijepo su izgledali. Uključili smo se i u humanitarnu akciju za pomoć obitelji Marinić iz Žminja. Donijeli smo u školu puno hrane, šampona, kalodonta, pelena, igračaka, odjeće i drugih stvari. Darovali smo jako puno svega. Nešto od toga smo zamotali u ukrasni papir i na njih napisali imena djece. Izradili smo im i veliku božićnu čestitku na kojima smo napisali svoje najljepše želje za njih. Svi smo bili sretni što ćemo pomoći nekome drugome. Učiteljica Maja i Tonijeva mama Žaklina (koja se prva uključila u tu akciju) odvezle su sve to u Žminj na njihovu adresu. S njima su bili i naša prvašica Adeli, Toni Č. i Tanja. Tata Ivan i njegova djeca jako su se razveselili svemu što smo im sakupili i nisu se mogli načuditi broju kutija koje su im donesene u kuću. Svima se od srca zahvaljuju i šalju puno pozdrava, uz obećanje da će doći na druženje u našu školu. Zadnja dva dana uz božićnu glazbu izrađivali smo čestitke za svoje najmilije s pahuljicama od umjetnog snijega. Sretan Božić i ugodni praznici svima!!

                                                                                                                                                                                                                                                   Vaši „Produženci“


     U BERBI GLJIVA

     U   utorak, 26. 9. 2017. mi „Produženci“  išli smo brati gljive u šumu. Našli smo puno raznovrsnih gljiva kao što su krasnice , vrganji , puhare…  Šetali  smo puno i umorili se. Našli smo i jednu  ogromnu  gljivu.

    Izboli  smo se od glave do pete.  Kada smo došli natrag u učionicu svi smo bili prljavi i umorni, ali sretni i zadovoljni.  S nama su bile čak dvije učiteljice - učiteljica Maja iz produženog boravka i učiteljica Antonjeta Troskot koja se jako dobro razumije u gljive pa smo je pozvali s nama.

    Bilo nam je lijepo. Naučili smo puno o gljivama. Kad smo došli natrag u učionicu tražili smo po knjigama kakve smo sve gljive našli. Poslije toga smo napravili izložbu gljiva da i drugi učenici nauče nove vrste gljiva.

Autorice: Sofija Močinić (2.r.) i Rianna  Bajerić (4.r.) 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pratite nas na youTubeu

Digitalni sadržaji

 


Škola za život

TV prilozi o provođenju ekperimentalnog programa "Škola za život" u našoj školi:

 

Više o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola možete saznati ovdje.


 


Korisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju