preskoči na sadržaj
Građanski odgoj i obrazovanje

Online nastava ili nastava u školi?-istraživanje učenika šestog razreda Vijest ima dokument u privitku

     U proteklih godinu dana učenici od 5. do 8. razreda većinu nastave pratili su na daljinu, a sve one aktivnosti u kojima su prije uživali poput izvanučioničke i terenske nastave, posjete kinima, kazalištima, sudjelovanja na školskim priredbama, sportskim natjecanjima, susretima i smotrama odgođene su za neka bolja vremena. Pored nedostatka navedenog, istovremeno su se privikavali na nastavu koja se odvija preko ekrana, unutar njihovih domova. Početne teškoće u privikavanju na takav oblik nastave nekako smo nadvladali, a kako bi unaprijedili i online nastavu učinili što kvalitetnijom, školska pedagoginja i psihologinja redovito su u kontaktu s učenicima, prisustvuju online satovima, provode ankete i kontinuirano prate promjene u potrebama naših učenika te su one predmet rasprave svih školskih sjednica Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.     

     Na protekloj sjednici Učiteljskog vijeća održanoj 28. travnja po prvi puta na online sjednici pridružili su nam se članovi Vijeća učenika, a predsjednica Vijeća, Tara Runko, i Damian Ivančić obratili su se nazočnima kako bi prenijeli njihove zaključke i ideje za poboljšanje.

     Osim Tare i Damiana, učiteljskom su se vijeću obratile Simona Paliska i  Evelin Baćac, učenice 6.a i 6.b razreda,  kako bi  predstavile rezultate provedene ankete. Naime, u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja pojavila se ideja o provedbi ispitivanja među učenicima o njihovom doživljaju online nastave.  Ideja je potekla od voditeljica grupe, Marine Rade i Tihane Franković Načinović, a polaznici su s oduševljenjem prihvatili te se dali na zadatak. Učenici su osmislili pitanja za svoje vršnjake i ostale učenike od 5. do 8. razreda. Nakon što su definirana konačna pitanja kojima će se ispitati mišljenje o nastavi na daljinu, učenici su instruirani o cilju ankete, metodologiji istraživanja te o analizi dobivenih odgovora i načinu prezentacije. Konačni rezultat bio je anketni upitnik namijenjen učenicima, a kojeg su u završnici uobličile i sastavile učenice Simona i Evelin te su ga tijekom proteklog tjedna u aplikaciji Microsoft Forms provele među učenicima svih viših razreda.

 Od 75 učenika anketu je ispunilo 70 učenika viših razreda. Anketa je bila sastavljena od 16 pitanja, od kojih su 15 pitanja zatvorenog tipa (Da-Ne), a posljednje pitanje bilo je otvorenog tipa u kojem su učenici iznosili svoje mišljenje o online nastavi u kojem su trebali navesti u čemu su bolji, odnosno koje vještine su usavršili tijekom nastave na daljinu. Anketna pitanja i postotke svih odgovora, kao i mišljenja učenika o online nastavi nalaze se ovdje, a ukratko su sažeti u nastavku.

Rezultati ankete govore sljedeće (rezultati temeljeni na odgovorima većine učenika):

  • da imaju više zadaće tijekom on line nastave u odnosu  na nastavu u školi, tj. više obaveza u kratkom roku
  • da su postali samostalniji i odgovorniji
  • da online nastavu prate sa svog radnog mjesta (radnog stola)
  • da online nastava ne utječe na količinu vremena druženja s obitelji i njihov odnos
  • da se rjeđe druže s prijateljima
  • da bolje nauče dok su u školi
  • da se ocjene nisu mnogo promijenile u odnosu na nastavu u školi
  • da se teže koncentriraju na ovakvom načinu praćenja nastave
  • da im ukućani rijetko pomažu tijekom online nastave
  • da su dali sve od sebe kako bi bili čim uspješniji

   U posljednjem pitanju učenici su iznosili svoje doživljaje o online nastavi na osnovu kojih se može zaključiti da im nedostaje „prava“ nastava koju ne može zamijeniti niti jedan drugi oblik nastave. Prednosti on line nastave nalaze u tome što su prepoznali da su razvili veći stupanj samostalnosti i odgovornosti , da su bolji u organiziranju svojih obaveza te su usavršili svoja informatička znanja do jedne više razine. Prepoznaju da se i učitelji jako trude da im znanja prenesu na najbolji mogući način te da su susretljivi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2021. 11:45

"Jedno dijete, jedan učitelj, jedna olovka i jedna knjiga mogu promijeniti svijet. Obrazovanje je jedino rješenje."-Malala Yousefzai

 

    I ove smo godine obilježili Dan žena na kreativan i poduzetan način. Već treću godinu zaredom polaznici  izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja pobrinuli su da  mame, sestre, bake, prijateljice..naših učenika i djelatnika dobiju originalan poklon. Osmislili smo platnene torbe s porukom izrađene u sklopu projekta „Kreativnost u solidarnosti s njima“ koji smo prijavili na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Projekt je odobren, a zamišljen je u vidu suradnje s udrugom InPromo iz Labina. Oni su šivali torbe, a posjet i edukacija naših učenika u Centru odgođeni su zbog epidemioloških mjera. Osim torbica, financijskim sredstvima projekta škola je kupila dvije šivaće mašine i sav potreban pribor za šivanje kako bismo u budućnosti samostalno mogli osmišljavati i šivati svoje kreacije. S učiteljicom likovnog odgoja Eni Blašković polaznici likovne grupe osmislili su jedinstvene ilustracije poznatih izreka o ženama nakon čega su ih oslikali, a u pomoć su im uskočile i vrijedne osmašice. Jučer, 8. ožujka, tijekom školskih odmora učenici 6. a razreda pobrinuli su se za prodaju, a o uspješnosti prodaje govori podatak da je svih četrdeset torbica nestalo do velikog odmora. Prikupljeni iznos pribrojit će se dosadašnjim prihodima ostvarenima tijekom prethodnih prodaja, a krajnji cilj je sakupiti iznos dovoljan za realizaciju izleta u Zagreb te posjet Saboru i Pantovčaku u sklopu obrade sadržaja predviđenih planom GOO-a koji vode Tihana F. Načinović, učiteljica hrvatskog i talijanskog jezika, i školska knjižničarka Marina Rade.  

    Osim prodaje torbica, učenici 6. a i 6. b razreda osmislili su kviz za učenike od 5. do 8. razreda istražujući značajne žene kroz povijest kao i pojmove vezane uz Dan žena i borbu za ženska prava. Kviz je odigralo ukupno 56 učenika od 5. do 8. razreda, a najuspješniji su bili: Marin Smoković, Tara Runko, Paola Maras i Ivona Baćac. Čestitke!

Pohvale svim učenicima koji su sudjelovali u osmišljavanju još jednog zabavnog i zanimljivog Dana žena u našoj školi!

 

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji Dan žena 2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2021. 09:43

„Od starog novo, za dar od srca“

   

   Učenici petog razreda na satovima Građanskog odgoja i obrazovanja u mjesecu prosincu posvetili su se izradi božićnih ukrasa od starih materijala čime su se uključili u ekološko-obrazovni nagradni natječaj „Od starog novo, za dar od srca“ Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti gospodarenja otpadom. Natječajem se želi potaknuti  dječja kreativnost kako bi na zabavan i zanimljiv način otkrili  vrijednosti starih i odbačenih stvari te ih koristili višekratno i tako utjecali na smanjenje otpada. U priloženom videu možete pogledati njihove uratke:

http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/prijavljeni-radovi/bozic-je-tu/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2020. 14:54

Projekt "Kad bi stolice pričale" osvojio nagradu Foruma za slobodu odgoja

    Treću godinu zaredom polaznici izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja sudjelovali su na natječaju Foruma za slobodu odgoja Oboji svijet te osvojili nagradu u kategoriji školskih projekata. Nagradni natječaj Oboji svijet namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, koji putem svojih likovnih, literarnih i drugih radova na kreativan način izražavaju svoje viđenje tolerancije, prihvaćanja i poštivanja različitosti, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba.

    U novonastalim okolnostima zajedno sa svojim mentoricama Marinom Rade i Tihanom F. Načinović ove su godine sedmaši odlučili  pridonijeti stvaranju ljepšeg i poticajnijeg školskog okruženja te učiniti dobro djelo za učenike škole. Stare i trošne stolice obojali su i ilustrirali porukama mira, ljubavi, dobrote, tolerancije, prijateljstva…  U pomoć nam je priskočila naša psihologinja Dubravka U. Lukšić  i zahvaljujući njezinom umjetničkom talentu stolice su postale pravi unikat te svaka od njih na jedinstven način prenosi neku od ljudskih vrijednosti. Učenici prvog razreda nisu krili svoje oduševljenje. Bili su zajedno s njihovom učiteljicom Majom iskreno ganuti trudom i vremenom koji su za njih odvojili sedmaši kako bi im uljepšali učionicu.

Snimili smo proces realizacije projekta koji možete pogledati na sljedećoj poveznici Kad bi stolice pričale.

     Proglašenje ovogodišnjih pobjednika natječaja Oboji svijet odvijalo se virtualno 13. studenog u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije. Stručni žiri Foruma od ukupno 189 radova odabrao je 15 radova za nagradu među kojima se našao i naš projekt, a učenica 7. razreda Karmela Švić i mentorica Marina Rade predstavile su projekt tijekom virtualnog proglašenja pobjednika koji se nalazi na sljedećoj poveznici .

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2020. 09:27

Kreativan i poduzetan Dan žena

   Ove su godine učenici i učitelji naše škole u petak 6. ožujka uoči Međunarodnog dana žena imali priliku pokloniti svojim najdražima originalan poklon. Na satovima izvannastavne aktivnosti Građanskoj odgoja, u želji da razveselimo naše mame, sestre, bake, tete, ali i učiteljice odlučili smo izraditi naušnice. Izradili smo preko stotinu unikatnih naušnica, postavili prodajni štand u školski hol i  tijekom školskih odmora uspjeli prodati gotovo sve naušnice. Ostvareni prihod pridodali smo lanjskom koji smo ostvarili prodajom ogrlica. Cilj je sakupiti novac za prijevoz do Zagreba gdje namjeravamo unaprijediti stečena znanja o političkoj pismenosti posjetom Hrvatskom saboru i Pantovčaku. Obzirom na entuzijazam i izražen poduzetnički duh imamo velike šanse uspjeti u tom naumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2020. 13:46

Posjetili smo 11. Festival o pravima djece

Proteklog ponedjeljka 28.10. posjetili smo 11. Festival o pravima  djece  koji se ove godine održao u 22 hrvatska grada od 16.10. do 08.11.2019. pod motom: Mali festival za velike teme. Festival prava djece organizira besplatne filmske projekcije za osnovne i srednje škole. Učenici od 5. do 8. razreda koji polaze izvannastavne aktivnosti građanski odgoj i obrazovanje te školski časopis posjetili su pazinsku kino dvoranu gdje su gledali izbor dječjeg stvaralaštva filmskih družina i klubova iz cijele Hrvatske pod naslovom „Školski objektiv“. Cilj Festivala je proslava dječjih prava, promocija dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva mladih, a organizira ga Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom i POU Pazin. Učenici su u sklopu matineje pogledali ukupno 11 dokumentarnih i animiranih filmova u kojima se progovara o brojnim pitanjima s kojima se današnja djeca i mladi susreću, poput vršnjačkog zadirkivanja, verbalnog i fizičkog zlostavljanja, opsjednutosti video igricama, ali i pitanjima tolerancije i položaja djece izbjeglica u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2019. 09:00

Sudjelovali smo u humanitarnoj akciji Dan ružičastih vrpca

Ove subote, 5. listopada i naša se škola uključila u javno-zdravstvenu akciju „Dan ružičaste vrpce“. Riječ je o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Sam projekt Dan ružičaste vrpce star je više od 25 godina. Sve je počelo u Americi, a danas je u ovaj projekt uključeno više od 30 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska. U Hrvatskoj manfestaciju organizira Hrvatski forum protiv raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, koja je dio Europske koalicije protiv raka dojke.

Naša se škola uključila u akciju Udruge „Liga protiv raka  Labin“ koja je u subotu organizirala punktove u centru Labina, Nedešćini, Kršanu te kod nas u Potpićnu.

U Potpićnu  smo organizirali čak dva punkta na kojima su učenice skupljale dobrovoljne priloge. U humanitarnu akciju uključile su se Lucia Burul i Anamarija Jajetić, učenice 8. razreda, zajedno s učenicama Evelin Baćac, Ivanom Stojšić i Larom Licul, učenicama 5. razreda. Naša škola u ime Lige protiv raka Labin upućuje veliko hvala vlasnicima ugostiteljskih objekata za korištenje prostora, a našim mladim volonterkama pohvale i zahvale na tome što su odvojile svoje vrijeme sudjelujući u humanitarnoj akciji koju bez njih ne bi bilo moguće realizirati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2019. 13:35

Šestero učenika polaznika Građanskog odgoja i obrazovanja sudjelovalo u finalu projekta Čačkalica

Ove godine prvi put održano je natjecanje Čačkalica  u kojem su imali priliku sudjelovati učenici od 5. do 8. razreda iz čitave Hrvatske. Natjecanje je osmišljeno kroz Čačkolov i Čačkorješenje organizatori kojega su članovi tima  Impact Huba u Zagrebu i udruga Surla iz Samobora uz podršku brojnih partnera poput FER-a, Hrvatskog robotičkog saveza i ostalih. Tim iz naše škole, pod  mentorstvom učiteljice Tihane Franković Načinović i Marine Rade, činili su Ema Benazić, Tara Runko, Marin Smoković i Sara Ilić, učenici 6. razreda te Ela Jeromela i Nika Zidarić, učenice 5. razreda.

    Nakon prijave u mjesecu veljači pred učenike okupljene pod imenom Amateri postavljen je veoma izazovan zadatak u kojem su tebali razmisliti što mogu poboljšati u svojoj školi te izraditi ili preoblikovati postojeći predmet koji će doprinijeti školskoj zajednici. Uz osmišljavanje i izradu rješenja učenici su istovremeno rješavali mnogobrojne zadatke iz Čačkolova koji su im donosili bodove, a čak 250 bodova bilo je potrebno sakupiti kako bi ostvarili mogućnost ulaska u finale. U Čačkolovu su učenici istraživali i smišljali različita rješenja: osmislili su originalnu klackalicu, komad drva koji je u Marinovim rukama postao zlatna poluga, pronalazili su prednosti i mane različitih materijala, promišljali o prošlim i budućim zanimanjima, slagali kulu od karata, procjenjivali i mjerili koliko spjalica stane u čašu vode, osmislili zastavu i himnu svog tima, promišljali za što sve mogu iskoristiti olovku, tko sve radi u školi i shvatili da je kvalitetno odrađen posao svakog djelatnika podjednako važan za cjelokupan rad škole. Fokus ovog natjecanja bio  je na procesu suradnje, inovacije, rješavanju problema i komunikaciji, tj. na usavršavanju vještina potrebnih u profesionalnom životu i životu  općenito. Naši su Amateri na satovima Građanskog odgoja i obrazovanja, razgovarajući o poštivanju različitosti i toleranciji,  došli na ideju o tome kako izmjeriti toleranciju i poboljašti je unutar škole. Test o toleranciji pokušali su učiniti što zanimljivijim pa su odlučili izraditi poseban prostor kako bi svatko neometano ispunio kviz, provjerio koliko je tolerantan i promislio o svojim postupcima u svakodnevnim situacijama. Obratili su se stolaru koji im je velikodušno donirao potrebne daske te uz pomoć našeg domara Zlatka Bulića radovi na kutiji proteklog su tjedna uspješno privedeni kraju. U osmišljavanju programa u koji će učenici unositi odgovore i dobivati povratne informacije o svojoj toleranciji veliku pomoć pružila im je učiteljica matematike Ana Milanović.

    Ulaskom među deset najboljih timova od ukupno 50 prijavljenih iz čitave Hrvatske ušli su u finale koje je održano ove nedjelje 14. travnja u prostoru Centra za mlade u Samoboru. Na Sajmu Čačkorješenja svaki tim morao je prezenirati što je radio i kako funkcionira njihovo rješenje nakon čega je šestero sudaca iz različitih struka detaljno propitkivalo učenike  o rješenju i čitavom procesu njegove realizacije. Učenici su strpljivo i iscrpno odgovarali na sva pitanja uvjerivši se kako je prezentacija zahtjevna vještina. Na kraju predstavljanja uručeno im je priznanje. U kasnim večernjim satima naši su se Amateri umorni vratili svojim domovima noseći sa sobom nova iskustva, poznanstva i spoznaje, ali i s novim idejama za iduću Čačkalicu.  

Pripremili smo i video o tome kako izgleda i funkcionira Kutija za mjerenje tolerancije koji možete pogledati ovdje ili klikom na fotografiji ispod. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2019. 14:18

U Rijeci na Danima medijske pismenosti

U srijedu 3. travnja 11-ero učenika 5. i 6. razreda zajedno s učiteljicama posjetilo je Radio Rijeku i HRT u Rijeci u sklopu radionica održanih povodom Dana medijske pismenosti. Radionice za učenike osnovnih i srednjih škola organizirane su u gradovima diljem Hrvatske, a cilj im je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti.

Radionice se provode u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naše je učenike ljubazno ugostila ekipa Radio Rijeke i riječkog HRT-a i tijekom dvosatnog upoznavanja s njihovim brojnim aktivnostima pružila  našim učenicima pregršt korisnih i zanimljivih informacija. Učenici su upoznati s kompleksnošću rada novinara, urednika, voditelja, lektora, programskih i audio producenata, glazbenog urednika i drugih, a bili su veoma iznenađeni spoznajom o obimu  posla koji mnogo ljudi treba odraditi za samo minutu javljanja u eter. Posebno ih se dojmilo javljanje uživo kada su imali priliku pozdraviti slušatelje Radio Rijeke. Nakon veoma zanimljivog posjeta medijskoj kući, uputili su se u šetnju riječkim Korzom i starogradskom jezgrom, uživajući u njezinoj ljepoti i gradskoj užurbanosti…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2019. 14:42

Obilježili smo Dan narcisa

Javnozdravstvenu preventivnu kampanju Dan narcisa u organizaciji Hrvatske lige protiv raka obilježili smo i ove godine prve subote proljeća u našoj školi. Prvi smo put  imali i štand u Potpićnu na kojem su Rianna Bajerić, Una Drndić, Elena Španjol Šimunelić i Tina Glavač, učenice 5. razreda i polaznice Građanskog odgoja i obrazovanja, u subotu 23. ožujka dijelile narcise koje su učenici u petak donijeli sa sobom u školu.

Zahvaljujemo svima koji su ubrali narcise i donirali ih za ovu akciju u cilju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, a djevojkama pohvale za trud i vrijeme koji su uložile u podjelu narcisa i prikupljanje dobrovoljnih priloga.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2019. 09:30

Dan žena na jedinstven način obilježili polaznici Građanskog odgoja i obrazovanja

Voljene mame, sestre, prijateljice, none, kćeri, tete, nećakinje, šogorice i ostale drage osobe naši su učenici i djelatnici imali priliku obradovati kupnjom originalne ogrlice koje su izradile vrijedne ruke polaznika Građanskog odgoja i obrazovanja. Naime, oni su, ponukani željom da sakupe novac za odlazak u Zagreb gdje namjeravaju posjetiti Hrvatski sabor i Pantovčak, probudili svoj poduzetnički duh, zasukali rukave i krenuli u izradu unikatnih ogrlica. Tijekom čitava dva tjedna dolazili su u knjižnicu, mijesili, valjali i ukrašavali originalne privjeske za ogrlice.  

Izradili su preko stotinu ogrlica, postavili svoj prodajni štand u školski hol, a tijekom četvrtka i petka na školskim su odmorima uspjeli sve prodati. Učenici koji su kupili ogrlicu sudjelovali su i u nagradnoj igri, a  sretni dobitnik bio je Noel Lukšić koji je osvojio čokoladu i ogrlicu.  Pohvaljujemo učenike na trudu, inicijativi i veoma uspješno realiziranom projektu, a svim učenicama, učenicima, učiteljicama i učiteljima na ukazanom interesu i kupnji njihovih rukotvorina!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2019. 10:21

Učenici polaznici Građanskog odgoja i obrazovanja održali predavanje učenicima trećeg i četvrtog razreda

Uoči nadolazećih blagdana učenici 5. i 6. razreda, polaznici Građanskog odgoja i obrazovanja, odlučili su napraviti istraživanje o utjecaju šećera na organizam. Prva skupina učenika proučavala je kako šećer djeluje na organizam, a druga skupina mjerila je udio šećera u različitim namirnicama koje svakodnevno konzumiramo, poput keksi, soka, coca-cole, nutelle, badema i sl. Treća skupina učenika istražila je kako manjak vode djeluje na organizam, dok je posljednja, četvrta skupina izradila strip na temu utjecaja šećera na organizam koristeći Toondoo, digitalni alat za izradu stripova (na slici). Svaka je skupina potom samostalno izradila PowerPoint prezentaciju, a posljednjeg dana nastave u prvom obrazovnom razdoblju, 21. prosinca, posjetili  su učenike 3. i 4. razreda i održali im predavanje.

Učenici su zainteresirano pratili kako njihovi stariji prijatelji vješto upotrebljavaju pojmove poput dijabetesa, dehidracije i potrošačkog koda. Nakon prezentacije naši su mali učitelji postavljali trećašima i četvrtašima pitanja kako bi provjerili jesu li ih pratili i shvatili, a svojim su odgovorima pokazali kako su naučili da s unosom šećera treba biti oprezan jer nepovoljno djeluje na ljudski organizam te kako je veoma važno svakodnevno piti puno vode kako bismo lakše učili i rješavali različite zadatke tijekom dana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 12. 2018. 18:44

Učenici polaznici Građanskog odgoja i obrazovanja razveselili mališane Dječjeg vrtića "Kockica" u Kršanu

  U utorak 11. prosinca polaznici izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja, učenici 5. i 6. razreda zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su Dječji vrtić "Kockica" u Kršanu. Povodom nadolazećih blagdana odlučili su obradovati najmlađe. U školu je svatko od njih donio božićne kuglice te na njima napisao poruku. Osim kuglica, svi su učenici sudjelovali u stvaranju dviju slikopriča Željke Horvat-Vukelja: Snjegović na toplom jugu i Božićna želja. Utorak su dočekali s nestrpljenjem. Početna trema veoma je brzo nestala kada su pred njih stala razdragana lica živahnih mališana  i veoma ljubazno osoblje vrtića. Djeca u vrtiću sa znatiželjom su pratila interaktivne priče koje su im naši učenici ispričali, a na kraju susreta s radošću su primili svoju božićnu kuglicu s porukom.

Veliko hvala svim djelatnicama vrtića na toploj dobrodošlici i ugodnom druženju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2018. 19:09

Veliko priznanje za učenike polaznike Građanskog odgoja i obrazovanja

   Početkom ove školske godine uveli smo novu izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje. Dvadeset i dvoje učenika petog i šestog razreda odlučilo je saznati o čemu je riječ, a riječ je o aktivnosti kroz koju učenici uče kako biti veliki, tj. kako usvojiti znanja i vještine  važne za odgovorno i aktivno sudjelovanje u životu. Ta se znanja i vještine na ovoj izvannastavnoj aktivnosti usvajaju kroz igru, istraživanja, radionice pa čak i glumu. A upravo su glumeći osvojili nagradu na natječaju pod naslovom "Oboji svijet" Foruma za slobodu odgoja. Natječaj se organizira u svrhu prihvaćanja, poštivanja i razumijevanja različitosti, promoviranja nenasilja, poštivanja ljudskih prava i drugih pozitivnih vrijednosti kojima se potiče kritičko, kreativno i inovativno promišljanje učenika o navedenim temama. Ove godine se željela skrenuti pozornost na prihvaćanje i poštivanje različitosti te individualnih razlika u našem svakodnevnom životu, školama i lokalnim zajednicama. Naša je grupa građana sa svojim mentoricama Tihanom Franković Načinović i Marinom Rade snimila video uradak pod naslovom "Različitosti", a riječ je o dramatizaciji istoimenog ulomka književnice Ivane Marinić.

    Na natječaj je ove godine pristiglo preko 490 radova učenika osnovnih i srednjih škola iz čitave Hrvatske. Učenici su sudjelovali u sljedećim kategorijama: Društveno angažirani radovi, Oboji svijet djelom, Oboji svijet glazbom, Oboji svijet inovacijom,  Oboji svijet riječju, Oboji svijet slikom, Oboji svijet školski projekti i Pokreni promjenu. Naš je rad nagrađen u kategoriji Oboji svijet djelom, a u petak 16. studenog grupa učenika sa svojim mentoricama prisustvovala je svečanoj dodjeli nagrada koja se održala u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Nagrađeni video možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2018. 11:59
 


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Priznanje Mirotvorna škola 2020.

Digitalni školski list


Videozapisi

Labinska republika

Naše digitalne knjižice

Virtualna knjižnica


Škola za život

TV prilozi o provođenju ekperimentalnog programa "Škola za život" u našoj školi:

 

Više o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola možete saznati ovdje.


Digitalni sadržaji

 


 


Korisni linkovi

 


Preporučujemo
Lokalni mediji

Učenje i zabava

Korisni linkovi

Dnevni tisak

Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • Meridijani


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju